17 Jun
2021

Biwon: The Secret Garden House / UTAA

first_img South Korea ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/922409/biwon-the-secret-garden-house-utaa Clipboard Area:  824 m² Year Completion year of this architecture project Lead Architect: Biwon: The Secret Garden House / UTAASave this projectSaveBiwon: The Secret Garden House / UTAASave this picture!© Jin Yyo-Suk & Hong Seok-Gyu+ 30Curated by Paula Pintos Share Kim Chang-Gyun Photographs:  Jin Yyo-Suk & Hong Seok-Gyu Manufacturers Brands with products used in this architecture project Biwon: The Secret Garden House / UTAA 2019 Houses “COPY” Manufacturers: Eplus, Euroceramics, Zionbrickcenter_img Architects: UTAA Area Area of this architecture project Projects CopyAbout this officeUTAAOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesGangnam-guSouth KoreaPublished on August 06, 2019Cite: “Biwon: The Secret Garden House / UTAA” 05 Aug 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs ArchDaily CopyHouses•Gangnam-gu, South Korea Design Team:Bae Young-Sik, Kim Ha-AlynCity:Gangnam-guCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Jin Yyo-Suk & Hong Seok-GyuRecommended ProductsWoodLunawoodThermowood FacadesCeramicsApariciPorcelain Tiles – TangoEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornCeramicsGrespaniaWall Tiles – Wabi SabiText description provided by the architects. Unlike the Cheongdam Sageori(crossroads) which has wide roads and colorful buildings, Biwon’s site is located at the hill crossing which is on a 6-meter road. Buildings under redevelopment around narrow roads made the horizontal space more stuffy with uniform and dense mass and darkened the scenery of the landscape with their own closed language. The first task was to solve the stuffiness of the earth and has street expansion and vitality.Save this picture!© Jin Yyo-Suk & Hong Seok-GyuDesign Solution [Change of Mass]. As the first stage of design, the scale of a building was made by stacking, and the volume was arranged by applying the city’s regulations and the appropriate area. In the process, the mass began to make a colorful form by alternating and reducing rather than a regular form. In addition, through the external stairway which is positively assigned to the street rather than the closed staircase, it has created a visual extension and a dynamic image in the landscape. Floor specific terraces placed alternately were suggested for users to use them as a yard. It has a hidden garden that can not be found in the city, and the garden serves as both inner and outer transition spaces as well as windy paths.Save this picture!© Jin Yyo-Suk & Hong Seok-GyuSave this picture!1F PlanSave this picture!© Jin Yyo-Suk & Hong Seok-Gyu Utilization of Materials [Brick]. A brick is a material whose value does not change over time. Like good buildings and people, bricks prove their value in proportion to time. Three-dimensional mass and a calm white antique brick as a single material were used to give a grand yet calm feeling while giving the weight of a building itself. In order to make a change of single material, we tried to give unity and diversity to the elevation while making a change in pattern through several stacking methods. From the general stucco work to masonry work, the building was filled with various looks. Save this picture!© Jin Yyo-Suk & Hong Seok-GyuFor Biwon, we only focused on the value of lease and area in terms of the building and ceased to think about the role and value of a building in the city. We tried to propose an answer to the question of the role of architecture in the city through Biwon as well as finding the area. The hidden garden in a city or a terrace, sunken, and stairways to a 6-meter road can be the first step. The closed staircase and the brick-surrounded open staircase create a movement flow line directly connected from the first floor to the second floor, suggesting the pleasure of the way to go, through the expressions of the various patterns and light flow of bricks. And the open terrace is an open space for the city, and the four-story terrace where the light falls between bricks is a space with a hidden garden in the city.Save this picture!© Jin Yyo-Suk & Hong Seok-GyuProject gallerySee allShow lessElizabeth Diller and Studio Fuksas Join Line-Up of Speakers at World Architecture Fe…Architecture NewsNanjing Galaxy Kindergarten / Lacime ArchitectsSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/922409/biwon-the-secret-garden-house-utaa Clipboard Year:  “COPY”last_img read more

Read More