17 Jun
2021

Villa Sterk / Inbo

first_img Area:  470 m² Area:  470 m² Year Completion year of this architecture project Projects 2013 Villa Sterk / InboSave this projectSaveVilla Sterk / InboSave this picture!© Auke van der WeideHouses•Bontebok, The Netherlands “COPY” The Netherlands Architects: Inbo Area Area of this architecture project Year:  Houses “COPY” Year: center_img Villa Sterk / Inbo ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/460669/villa-sterk-inbo Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/460669/villa-sterk-inbo Clipboard photographs:  Auke van der WeidePhotographs:  Auke van der Weide+ 22 Share Photographs 2013 CopyAbout this officeInboOfficeFollowProductsGlassStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBontebokHousesThe NetherlandsPublished on December 25, 2013Cite: “Villa Sterk / Inbo” 25 Dec 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily CopyLiving in the countrysideOn the outskirts of Bontebok, a village north of Heerenveen, Mr. and Mrs. Sterk have built a very special and interesting house. The long sweeping plot on which the house was built, is tucked away in the Frisian landscape and surrounded by ‘tree walls’, hiding it from the road.Save this picture!© Auke van der WeideLong lane through the private landscapeThe house is designed within the landscape context. By placing the house across the full width of the lot, the lot is divided into a courtyard on the entrance side of the house and into an open landscape garden on the other side. A long driveway leads the visitor through a small forest and the courtyard to the front door located at the entrance gate leading to the landscaped garden.  Save this picture!© Auke van der WeideThe lane ends at the southern edge of the plot in the quiet of the countryside. At this poin t we suggested to make a folly where one can enjoy a cup of tea, while enjoying the silence of the landscape and the view of your home.Save this picture!© Auke van der WeideInside and outside space gradually merge togetherThe architecture supports the spatial seclusion of the place. The location on the lot creates a north and a south façade with a public side and a private side, a sunny side and a shady side. The lot is enclosed by mature tree walls.  Save this picture!© Auke van der WeideWhere the tree rampart touches the house, a natural stone wall takes over the guidance of the landscape and at the same time serves as the termination on both short sides of the house. On the south side the stone wall retreats a little and provides a diagonal view of the landscaped garden. The ground floor floats just above the earth as if the house has not yet ‘landed’ and is a guest in the landscape.Save this picture!Floor PlanSustainable and energy efficientThe floors, walls and ceilings of the house are made of concrete, finished with natural white stone or stucco. High quality and durable materials that have been used include aluminum frames and high efficiency glass. The heat and cold storage in the ground ensures that no gas is needed. Together with a long narrow strip of solar collectors in the landscape garden, the house is very energy efficient.Project gallerySee allShow lessA-KAMP47 / Stephane MalkaArchitecture NewsYAP 2013: bam! Debuts ‘He’ at MAXXIArchitecture News Sharelast_img read more

Read More