17 Jun
2021

House Schwab / Architekturbüro Huber

first_img House Schwab / Architekturbüro Huber CopyAbout this officeArchitekturbüro HuberOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookKottgeiseringGermanyPublished on April 02, 2021Cite: “House Schwab / Architekturbüro Huber” 02 Apr 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?德国林间小屋 Schwab / Architekturbüro Huber是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Architekturbüro Huber Area Area of this architecture project House Schwab / Architekturbüro HuberSave this projectSaveHouse Schwab / Architekturbüro Huber “COPY” CopyHouses•Kottgeisering, Germany Save this picture!© Florian Holzherr+ 21Curated by Paula Pintos Share Photographs 2020 Houses Area:  300 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Florian HolzherrDrawing:Claudia SteinwegStructural Engineer:Manfred MerdianCity:KottgeiseringCountry:GermanyMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Florian HolzherrText description provided by the architects. The narrow, very long, hillside property with old trees is located in a north-south orientation between two listed villas from the early 20th century.Save this picture!© Florian HolzherrIn order to take account of the tree population and to be able to experience the distant view of Andechs Abbey over Lake Ammersee, the building’s cubature, like the neighbouring buildings, rises up like a tower. To increase this feeling of height, three full floors with a living room on the top floor were planned. A large window offers a stunning view through the treetops over the Ammersee with Andechs Monastery and the Alps behind. The kitchen as the centre of the family’s daily is connected to the garden on the ground floor.Save this picture!PlanDuring the planning phase, the use of natural, solid and untreated materials was crucial. The interplay of raw brass, untreated oak and plastered surfaces can be found in many details. Ceiling lamps and furnishing have specifically been designed to fit the architecture.Save this picture!© Florian HolzherrWhen designing the outer shell of the building, the base plaster of the two adjacent monuments was taken up and transferred to the entire facade. For this purpose, a custom plaster sample has been created. It was then presented to and approved by the local preservation authorities. A church plasterer applied the plaster with a trowel in a traditional manner by hand, side by side.Save this picture!© Florian HolzherrFollowing the intention to create a simple, ecological and sustainable architecture, the building was realized as a conventional brick construction (without insulation). The energy standard chosen was “passive house“, without an automated ventilation system to avoid the use of unnecessary, expansive and complex housing technology. Due to the deep window reveals no additional, external sun shades are required. The footprint of the building is based on a compact, hexagonal shape, which is derived from the required clearance area.Save this picture!© Florian HolzherrThe design is a joint effort between the client, Andreas Schwab (and his beautiful wife who always agreed), who studied architecture himself and works as a self-employed product designer, and the architect Felix Huber.Save this picture!© Florian HolzherrProject gallerySee allShow lessGreenhouse Orchid Punta del Este / Mateo Nunes Da RosaSelected ProjectsYingYao Sandware Museum Complex / a9architectsSelected Projects Share Year:  Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/959490/house-schwab-architekturburo-huber Clipboard Germany ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/959490/house-schwab-architekturburo-huber Clipboard “COPY” ArchDailylast_img read more

Read More